19 Mayıs etkinliklerle kutlandı

19 Mayıs etkinliklerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bandırma´da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törenler sahil bandında kurulan platformda devam etti.

Kutlamalara; Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Albay Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansu ile kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Bandırmalı katıldı.  Etkinliklerde karate, jimnastik ve halk oyunları gösterisi yapılırken ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Bandırma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Elüstü, 19 mayıs tarihinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğuna işaret ederek ? Bu tarih ile birlikte Türk Milleti esaret altında var olmayacağını ve kutsal vatan toprağımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini dünayay haykırmıştır.? dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Elüstü ?Sevgili gençler binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir.  Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar koruma, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur? diye konuştu

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin de okunduğu etkinlikler lise öğrencilerinin yaptığı kule ve ardından açtıkları Türk Bayrağı ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Mayıs etkinliklerle kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli