17 Eylül`ü ayağa kaldıran uygulama

17 Eylül`ü ayağa kaldıran uygulama

Fatih İlkokulunun başka yere nakledilmesi mahallede infiale neden oldu.





Bandırma`nın en büyük mahallesi 17 Eylül`de semtin merkezi
noktasında eğitim faaliyetini sürdüren ilkokulun kaldırılarak Orta
Öğretime dönüştürülmek istenmesi çevrede infiale neden oldu.

Okul çevresi mahalle sakinleri ve öğrenci velilerinden oluşan grup nakil anonsu yapılamsı ardından başlattıkları imza kampanyası ve protesto eylemleri Vali Ahmet Turhan`a kadar ulaştı.

Tedrisata başlanılan 1974 ten beri 17 Eylül mahallesinde eğitimini südüren Fatih İlkokulu 2011 de ön bahçeye yeni binanın yapılması ile ilköğretim, şimdide sadece orta okula dönüştürülmesi kurumsal tasarrufa tepki oluşmasına neden oldu.

Günlerdir okul önünde toplanarak demokratik haklarını kullanan mahalle sakinleri ve öğrenci velileri 4+4+4 uygulaması ile ilköğretim`e başlayan çocukların 5 yaş sınırına indiği uzak mekana alınmak istenen okulun mahalleli adına işkence olacağı belirtildi.

Mahalle halkının feryadına kulak veren ilgenel meclisi üyesi İsmet Koçyiğit durumun ciddiyeti hakkındaki bilgiyi Vali Ahmet Turhan`a ileterek Fatih ilk okulunun fiziki yapısının ilk okul olarak faaliyet göstermesinde sakınca olmadığını iletmesi üzerine Vali Ahmet Turhan`ın aynı bahçedeki iki fiziki yapının arasına duvar örülmek sureti ile yapılacak ayrın sonrası Fatih ilk okulunun tedrisatını başka bir kuruma nakledilmeden sürdürebileciğini söylediği öğrenildi.

CHP İlgenel meclisi üyesi İsmet Koçyiğit`in bugün gerçekleşen İl Genel meclisi toplantısı ardından müjdeli haberi Fatih ilk okulu veli çevresine ilettiği hukuki prasedürün ise en kısa zamanda uygulanarak Fatih ilk okulunun aynı binada tedrisatına devam etmesinin sağlanacağı öğrenildi.









nefise nur
4.04.2013 18:36:59
fatih ilkokulu kalkmayacak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli