17 Bin Zeytin Fidanı Söküldü

17 Bin Zeytin Fidanı Söküldü

Hazine Arazisine izinsiz dikildiği gerekçesi ile 17 bin zeytin fidanı jandarma nezaretinde söküldü

Biz kimin ümmetiyiz? Peygamber efendimiz (as) Enes bin Malik’ten rivayetle; “Sizden biriniz kıyamet koparken bile, elinde bir fidan varda dikmeye gücü yetiyorsa, onu diksin” buyurmuşlardır.

Manisa'nın Salihli ilçesinde Hazine arazisine izinsiz dikildiği tespit edilen 17 bin zeytin fidanı jandarma eşliğinde söküldü.

 

Manisa'nın Salihli ilçesinde Hazine arazisine izinsiz dikildiği tespit edilen 17 bin zeytin fidanı jandarma eşliğinde söküldü.
Alınan bilgiye göre, Pazarköy Mahallesi yakınlarında Bintepeler mevkisinde 329 dönümlük Hazine arazisine yaklaşık 17 bin zeytin fidanının izinsiz dikildiği yönünde ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri soruşturma başlattı.
Yapılan incelemede Hazine arazisinin 1. derecede sit alanı olduğu ve fidanların izinsiz dikildiği tespit edildi.
Kültür Varlıkları İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, zeytin fidanlarının sökülmesine karar verdi.
Salihli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden 30 personel, jandarma tarafından alınan güvenlik önlemi eşliğinde 17 bin zeytin fidanını söktü.



Hakkı bozal
29.02.2020 15:02:46
Her önüne gelen hazine arazisine fidan dikerek sahip çıkıp sonrada üstüne yatıp rant elde etmek yasal değil yıllarca devletime hizmet ettim bir saksı kadar bile devletten toprağım olmadı ha şunu yapar devlet dikilen araziyi kiraya verip belli bir miktar zeytin payı alabilir tabi bu gelir hazineye verilmek şartıyla öyle devletin arazisine kimse bedavaya konamaz

Alişan Erdogan
1.03.2020 10:01:52
Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için doğru olan yapılmış. Bugün zeytin fidanı dikmişler ama yarın parselparsel satarlar. Milli Emlak Müdürlüğü ceza kesiyor hazine arazisi kullanana, kullananda o kağıtla sana bana satıyor, burası benim kullanımda ve bugün yarın kullanana doğrudan satılacak diyor. Haklida öylede oluyor. Yani zeytin ağaçları sokulmuş tüh vah demeyin, arazi mafyası bunlar.

Cahit ARIKAN
1.03.2020 14:15:18
Ne saçma bir uygulama, fidanlar nasıl olsa dikilmiş, sökeceğinize fidanları diken şahıs a bedeli ile kiraya ver boş duran araziden devlet de vatandaş da gelir elde etsin

Anahtar Kelimeler: Zeytin Fidanı Söküldü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli