15 Temmuz “Demokrasi ve Birlik Günü”

15 Temmuz “Demokrasi ve Birlik Günü”

Bandırma, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında anma programları gerçekleştirildi.

15 Temmuz “Demokrasi ve Birlik Günü” Bandırma şehitliğini ziyaret ile başladı. Garnizon Şehitliğindeki törene Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkan Vekili İsmail Ay, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Başsavcı Vekili Baray Tütütüncü, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Mavi,  siyasi parti temsilcileri Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Gazi ve Şehit aileleri katıldı.

Sunullah Camii İmamı Ali Şener’in okuduğu Kur’an Tilaveti’nin ardından

İlçe müftüsü Halil Şekerci tüm şehitler için dua okudu. Şehitlikteki tören protokolün şehit mezarlarına çiçek bırakmasıyla sona erdi.

Protokol şehitlikteki törenin ardından, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen “ 15 Temmuz En Uzun Geceydi” konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir burada yaptığı konuşmada unutulan şeyin tekrarlanacağını bu sebeple bu günün unutulmaması için böyle bir fotoğraf sergisi açılmasının gerektiğini ifade etti.

Sergi 15 Temmuz hain darbe girişimini başlangıcından sonuna kadar olan önemli kronolojik akışını Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla gerçekleştirildi.

Sabahki etkinlik, şehitler için Eski Garaj Camisi’nde Mevlid-i Şerif okunup, Hatim Duası yapılmasıyla sona erdi. Ahmet PESEN

 



Anahtar Kelimeler: Temmuz “Demokrasi Birlik
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı