12 kahvehanede kitaplık oluşturuldu

12 kahvehanede kitaplık oluşturuldu

Bandırma'da anlamlı proje Her kitap bir insan, her insan bir dünyadır”



_______________________________________/ Önder BALIKÇI
Bandırma Kaymakamlığı-İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Her Kitap Bir İnsan, Her İnsan Bir Dünyadır” isimli proje yaşama geçirildi. Bu proje kapsamında, Bandırma'daki 12 kahvehanede, kitaplıklar oluşturuldu.

Proje kapsamında, Bandırma Sunullah Mahallesi'ndeki Lâlelik Kahvehanesi'nde de kurulan kitaplık ile ilgili toplantıya, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Çılman, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Zafer Yılmaz, İlçe Orman İşletme Müdürü Tuncay Akgün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Cancan ve Bandırma Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Veli Emir katıldı.

Kahvehanede ilk konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Çılman, Okumak, doğduğu andan başlayarak birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve etkili öğrenme yoludur. Ancak sadece bilgiye sahip olmak için okumak yeterli değildir. Kişisel gelişim için de okumak gerekir. Bu proje kapsamında, kahvehaneleri kitap ve dergilerin de okunduğu kültür merkezleri durumuna getirip, eski kıraathane kültürünü yeniden canlandırmayı hedefledik” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, konuşmasında, toplum yaşamında önemli yeri bulunan kahvehanelere kitaplık kazandırma projesini önemsediğini vurgularken, şunları söyledi:

Yapılan araştırmalara göre, Japonya'da bir kişi, yılda 25, İsveç'te 10, Fransa'da ise 7 kitap okurken, Türkiye'de ise bir kişi, 10 yılda bir kitap okumaktadır. Bu oranı mutlaka yükseltmek zorundayız.”

Kaymakam Ali Mantı ise tüm dillerde olduğu gibi dinimizde de okuma ve öğrenmeye büyük önem verildiğini vurgularken, Toplumları ayakta bırakan en önemli olgu, bilgidir. Bilgi, en büyük otoritedir. Bilgi, ancak okumakla sağlanır. Okuyup, öğrenmenin yaşı yoktur.”




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli