12 yıllık hasret bitti.

12 yıllık hasret bitti.

Eski Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez Baba evine döndü. Kimi ağladı, kimi güldü, kimi alkış tutarak sevincini paylaştı.

Feto kumpası "Ergenekon" davasından sanıklarından AKP eski Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, davanın düşmesi üzerine 12 yıldır yaşadığı İngiltere´den memleketine dönerek sevenleri ile hasret giderdi.

              SANAYİ KAVŞAĞINDA KARŞILANDI

12 yıl aradan sonra 30 Ağustos Cuma günü saat 17.oo de İstanbul Sabaiha Gökçen hava limanına ayak basan Op. Dr. Turhan Çömez, bir akşamlık İstanbul istirehatinden sonra 31 Ağustos Cumartesi bugün beraberinde hukuk danışmanı Av. Ömer Dere ile birlikte geldiği Bandırma´da SS. Küçük Sanayi kavşağında karşılandı.

Yaklaşık 100 araçlık bir grup tarafından karşılanan Op. Dr. Turhan Çömez ilk buluşma noktasında kendisini karşılayan sevenleri ile birlikte konvoy halinde girdiği Bandırma´da Cumhuriyet alanında bulunan baba evine gitmek üzere araçları part ettikleri Bandırmaspor otoparkından doğruca Haydar Çavuş Camiine gitti.

                            KAYINPEDERİNİN CENAZESİNDE BULUNAMAMIŞTI

Op.Dr. Turhan Çömez, 12 yıldır yaşadığı İngiltere´den Türkiye´ye dönüş için start almasına karşın yaklaşık 8 Ağustos´ta vefat eden kayınpederi Turhan Aygün´ün cenazesine katılma şansı bulamamıştı. Çömez ayak bastığı Bandırma´da Haydar Çavuş camiinden ebedi istirehatgahlarına defnedilmek üzere musalla taşına konan iki cenazenin eski dotlarından emekli polis memuru Fahri Aydemir ile Emekli Assubay Cengiz Özkan olduğunu öğrenmesi üzerine doğruca Haydar Çavuş Camiine gitti ve iki merhum´un tabutu önünde cenaze namazı için saf tuttu, yakınlarına taziyede bulundu.

                                     CAMİİNDEN CUMHURİYET ALANINA İNSAN SESİ

Eski Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez 12 yıl sonra ayak bastığı Bandırma´da ilk ziyaret ettiği kişiler Haydar Çavuş Camii Musalla taşıda yatan iki eski dostu Emekli Polis memuru Fahri Aydemir ile Emekli Assubay Cengiz Özkan oldu.

Çömez´in cenaze namazı ardından Cumhuriyet alanında, İnegöl Izgara Salonu üzerinde bulunan baba evine gelmesi öyle çok kolay olmadı.

Meydan başından evin kapısına kadar uzanan arterde kendisi ile kucaklaşmak isteyen insan selini tek tek kucaklayan Op. Dr. Turhan Çömez, büyük buluşmada sık sık dua aldı.

           "Büyük bir zulüm, Büyük bir iftira 12 yıl sonra sona erdi."

Op. Dr. Turhan Çömez, coşkulu karşılamanın baba evi kapısında sona ererken İmam tarafından yapılan şükür duasına herkez "Amin" yanıtını verdi.

Op. Dr. Turhan Çömez, buradan seslendiği sevenlerine Büyük bir zulüm, Büyük bir iftiranın 12 yıl sonra sona erdiğini vurgulayarak "12 yıl boyunca umudumu, heyecanımı hiç  kaybetmedim, hergün yeniden  bu topraklara dönmeyi, sizlerle kucaklaşmayı hayal ettim."

"O dönemde yapılan herşeyi unuttum. Benim yüreğimde öfkeye, kine, nefrete yer olmamıştır. Bize bu iftirayı atan çeteler şu anda Türkiye de değiller,  ama ben onurumla şerefimle buradayım. "

Çömez 45 yaşından sonra sınavlara girerek yeniden doktor diploması aldığını, binlerce insana şifa verdiğini, binlerce dence ders verdiğini söyledi.

Çömez, Kimseye kini olmadığını yüreğinde birtek sevda olduğunu, onunda sadece sevenlerinin olduğunu ifade etti.

/resimler/2019-9/1/1405388803003.jpg

PAŞAÇİFTLİĞİ´nde Büyük buluşma

12 yıl sonra dödüğü baba toprağında sevenleri ile kucaklaşmanın sevincini yaşayan Op. Dr. Turhan Çömez 1 Eylül Dünya Barış gününde doğup büyüdüğü köyü, Bandırma-Gönen Karayol üzerindeki baba ocağına giderek hemşehrileri ile kucaklaşacak.

/resimler/2019-9/1/1406028022190.jpg



Anahtar Kelimeler: yıllık hasret bitti
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli