105 yıl sağlıklı yaşadı.

105 yıl sağlıklı yaşadı.

Erdek, Şahinburgaz'ın "Uğur"u ebediyete uğurlandı.

Kapıdağ yarım adasının en yaşlı duayeni Şahinburgaz'lı Hacı Hasan Hilmi Uğur 105 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

1914 yılında Şahinburgaz'da dünyaya geldi, 1923'te Cumhuriyet ilan edildiğinde 9 yaşında idi. Payitaht'tan, Cumhuriyete uzanan yaşam serüveninde köyünün havası suyu, ve yetiştirdiği meyve-sebze, doğal hayvansal gıdaları ve en güzeli ise kapısının önünden çıkan Marmara'nın çeşit çeşit balıkları ile 105 yıl sağlıklı yaşamın sırrını çözen Hacı Hasan Hilmi Uğur bugün sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

"Uğurlar olsun, Uğur dede"

Payitaht'tan, Cumhuriyete uzanan zaman yolculuğunda çevresinde sevilip sayılan Hacı Hasan Hilmi Uğur, eski Muhtarlar'dan Halil Uğur'un babası, mevcut Şahinburgaz Muhtarı Kadir Uğur'un ise dedesi oluyordu.

9 yaşında Cumhuriyet ile tanışan ve bayrağına, ulusuna bağlı birey olarak 9 yılllık kara günleri, 96 yıllık aydınlık günleri ile paylaşarak yaşayan Hacı Hasan Hilmi Uğur'un ardında sevenlerine bıraktığı en büyük miras ise Cumhuriyet değerlerini çok iyi anlamaları, sahip çıkmaları ve onu kuran Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir zaman unutulmaması idi.

Bu düstur ile ebediyete göç eden Hacı Hasan Hailmi Uğur, bugün tüm Şahinburgaz'lıların önünde saygı ile eğilerek uğurladıkları isim oldu.

Bandırma Manşet ailesi olarak Şahinburgaz'ın Uğur'u, Hacı Hasan Hilmi Uğur'a allahtan rahmet diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: sağlıklı yaşadı.
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli