10 Ekim Ruh Sağlığı Günü

10 Ekim Ruh Sağlığı Günü

Psikiyatri Uzmanı Dr. Deniz Yıldız ve Psikolog Melda Dönmez, Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldular.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü dolayısıyla Bandırma Psikiyatri ve Psikoterapi Merkezinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Deniz Yıldız ve Psikolog Melda Dönmez, Bandırma Gazeteciler Cemiyetinin konuğu oldular.

Ruh sağlığının insan yaşamı üzerine etkilerinden bahseden Psikiyatri Uzmanı Doktor Deniz Yıldız ?İnsan yaşamında ruh sağlığının ciddi etkileri vardır. Fiziksel bir rahatsızlık geçirdiğimizde dahiliye uzmanına başvurmak ne kadar doğalsa ruhsal olarak da bir ruh hekimine başvurmak  o kadar doğaldır. Çeşitli psikolojik rahatsızlık insan yaşamının kalitesini düşürebilir. Ruhsal rahatsızlıklar fiziksel olarak da insan sağlığını etkiler. Bu yüzden bizden merkezimizde gizlilik prensibiyle danışanlarımızla görüşüp yardımcı oluyoruz? dedi.

Psikolog Melda Dönmez de çalışma alanlarıyla ilgili bilgi vererek: ?Merkezimizde psikiyatrist ve psikolog olarak iş birliği içinde çalışıyoruz. 2 yaşından itibaren her yaş grubuna yardımcı oluyoruz. Dikkat-Zekâ oyun gruplarımız var. Anne-babalara yönelik çalışmalarımız var. Örneğin anne-babalar çocuklarına ödev yaptırma konusunda sorunlar yaşıyor, dikkat eksikliği problemi yaşıyorlar. Bunun ile ilgili danışanlarımıza destek oluyoruz. Aslında herkesin 6 ayda bir bir kere de olsa mutlaka bir psikoloğa veya psikiyatriste gitmesi gerekiyor. 1 seans bile olsa biraz konuşmak, sohbet etmek bazı sorunların çözümüne yönelik ciddi bir adımdır? dedi.



Anahtar Kelimeler: Ekim Sağlığı Günü
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli