Fox TV haber ekibine yapılan uygulama kınandı

 Fox TV haber ekibine yapılan uygulama kınandı

TGC: Fox TV Haber ekibine uygulanan yasağı kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli´nin Fox TV haber ekibine  uyguladığı yasağı  kınadı.
?Bakanların görevi yasak uygulamak değil, sorulan soruları engelletmeden yanıtlamaktır? denilen açıklamada şu görüşler yer aldı:

?Sıkıyönetim dönemlerinin vazgeçilmez uygulaması olan akreditasyon sınırlamasının yeni göreve gelen bakanların da başvurduğu yöntem olmasını hayretle karşılıyoruz.

10 Ekim 2018´de FOX muhabiri Damla Yıldız Söken´in Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye 300 tırlık etin ihalesiz Türkiye´ye sokulduğu iddiasıyla ilgili sorusu basın danışmanı tarafından engellendi.

18 Ekim 2018 tarihinde Bakana aynı soruyu soran meslektaşımız Bakan Pakdemirli ?den ?Bunlar çok ıvır zıvır işler, 100 bin liralık ihale. Ne olacak? Bu sizin yaptığınız gazetecilik değil maskaralık. Gelip korsan yayın yapıyorsunuz. Size akreditasyon uygulayacağım´ yanıtını aldı.

25 Ekim 2018  tarihinde ise Tarım ve Orman Bakanlığı´ndaki bir toplantıya katılan Fox TV Haber ekibi Bakan Pakdemirli´nin basın danışmanı aracılığıyla toplantıdan ve binadan dışarı çıkarttırıldı. Bakanın ve danışmanının meslektaşlarımıza yönelik bu tutumu kabul edilemez. Bakanların görevi ?toplantı yasaklamak´ değildir, faaliyetleriyle ilgili olarak, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin sorularına yanıt vermektir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´yi soru sorulmasını danışmanı aracılığıyla engellettiği, meslektaşlarımızın toplantıyı izlemesini yasaklattığı için kınıyoruz. Bu çağ dışı yasakçı tutumdan vazgeçmeye çağırıyoruz.?



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli