Erdek´te ?Ağa?lar buluşması

 Erdek´te ?Ağa?lar buluşması

Bursa´dan Çanakkale´ye uzanan arterde Ağalar güç birliği yaptı.

2016 ve 2017 Bandırma 17 Eylül Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Orhan Narin, Ata sporu Yağlı Pehlivan Güreşleri ve er meydanı çayırlarda nitelikli pehlivanlar yetiştirilip Güreş severlere kaliteli güreşler izletebilmek amacı ile bölge Ağalarını bir araya getirdi.

Hafta sonu Erdek Prestij Tekne Balık restaurant´ta gerçekleşen büyük buluşmaya Çanakkale-Çardak Güreşleri Ağası Ahmet Acar, Gönen-Sebeplili Hüseyin Pehlivan Güreşleri Ağası İsmail Sevincik, Dağ-Der Bursa Büyükşehir Belediyesi Güreşleri Ağası Hakan Sönmez, Bursa Karakucak Güreşleri Ağası Metin Özer, Bursa Ovaakça Güreşleri Ağası Yunus Ağaoğlu,  Bursa Teiaş Müdürü Zafer Girgin, Kütahya-Domaniç Güreşleri Altın Kemerli Ağası Beyhan Gündüz, Karacabey-Ulubatlı Hasan Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Adem Bektaş´ın yanı sıra Bölge Güreşlerine büyük desteği olan Çanakkale-Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Çardaklı İş Adamı Ahmet Güven, Gönen Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Akif Doğan, Başkan Yardımcısı Orhan Altınok, Yönetim kurulu üyesi Fehmi Çetin, Güreş Antrenörleri Kadir Küçükçalık ve Murat Bilgin, 1979 ve 1985 Yılları Tarihi Edirne Kırkpınar Baş Pehlivanı Sabri Acar, Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Yönetim kurulu Üyesi Ali Acar, Bandırma Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Ömer Özışıkyıldız ve Erdek Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler katıldı.

/resimler/2018-3/11/2157471788351.jpg

Güney Marmara´da Bursa´dan Çanakkale´ye, Kütahya´dan Balıkesir´e Ata Sporu Yağlı Pehlivan güreşlerine daha üst noktalara taşıma adına Güreş İhtisas Kulüpleri aracılığı ile genç güreşçileri destekleme kararı alan Ağalar Nisan ayı ile birlikte sezon açacak çayır güreşlerinde dayanışma içinde hareket ederek Bölgeden Kırkpınar´a yeni isimlerin taşınmasına destek kararı aldılar.

/resimler/2018-3/11/2158148820161.jpg

Gecede Konuşan Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri 1979 ve 1985 yılları Baş Pehlivanı Sabri Acar;?Bölge Güreş Ağaları ve Güreş İhtisas Kulüplerinin birlikte hareket ederek kendi Güreşlerinde kaliteyi arttırarak Kırkpınar´a nitelikli güreşçiler yetiştirmek istemeleri takdire şayan bir olaydır. Sizleri bu ulvi davranış ve dayanışmanızdan dolayı kutluyorum, her daim yanınızda ve sizinle birlikteyim.? dedi.

/resimler/2018-3/11/2158404133175.jpg

Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Bölge koordinasyonunu sağlayacak birlik ve beraberlik buluşmalarının devamını dileyen Bandırma Güreş Ağası Orhan Narin;?Gün bir ve beraber olma günüdür, Spor dünyamıza sonradan giren birçok spor dalı maddi ve manevi anlamda muhasebesi tutulamayacak astronomik rakamlarla telaffuz edilirken Ata Sporumuz Yağlı Güreşlere kispet bulup çıkamayan birçok gencimiz ne yazık ki alan değiştirmek sureti ile başka spor dallarına geçmek durumunda kalıyor.? Dedi.

/resimler/2018-3/11/2159093664975.jpg

Gecede konuşan Dağ-Der Bursa Büyükşehir Belediyesi Güreşleri Ağası Hakan Sönmez; ?Ata Sporunu öne çıkartacak hareket beklentiyi ilkokullara kadar indirmektir, Özellikle Milli Eğitim Bünyesinde Spor öğretmenleri ne yazık ki çocuklarımızı kendi sempati duydukları spor dallarına yönlendirmesi kaçınılmaz sonu hazırlamaktadır. Ata sporumuz yağlı Pehlivan Güreşleri Dualı güreştir. En azından İmam Hatip Liselerinde görev alan spor öğretmenlerini Güreş dalından seçilmiş olanların atanmasını sağlamalıyız.? Dedi.

/resimler/2018-3/11/2159418040790.jpg

Gönen-Sebeplili Hüseyin Pehlivan Güreşleri Ağası İsmail Sevincik;

?Gönen güreş yapan birçok kente oranla şanslıyız, Yeterinde sporcu ve yapılan güreşlere izleyici katkısı buluyoruz, tek sıkıntımız diğer spor dallarına sağlanan olanaklar bize sağlanmıyor, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden güreş yapan kentlere salon, minder ve antrenör katkısı bekliyoruz.? Dedi.

/resimler/2018-3/11/2200147260016.jpg

Çanakkale-Çardak Güreşleri Ağası Ahmet Acar; ?Bölge güreşlerine yerel yönetimlerce destek verilmeli, lisanslı sporculara sahip çıkılmalı, hedefi olan antrenörlerle çalışılarak, günü kurtarmadan öte 8-10 yaşında aldığı çocuğu her dalda Kırkpınar´a taşıyarak hedefli hocalara sahip çıkılmalı.? Dedi.

Bursa Karakucak Güreşleri Ağası Metin Özer;? Tüm spor dallarında olduğu gibi genç güreşçilere hedef koyacak özverili hocaların yanı sıra bu organizasyonda devamlılık sağlayacak spor vakıfları ile günü değil, geleceği planlamak gerek.? Dedi.

Karacabey-Ulubatlı Hasan Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Adem Bektaş; Yağlı Pehlivan Güreşlerimizi belli odakların dışına taşıyarak toplumun her kesiminin severek yakından takip edeceği konuma taşımalıyız, Bunun içinde geleceğin Pehlivanlarını bulmak için çok geçmeden okullara inilmeli, Bu konuda okul güreş takımları ile başlamak en doğru hareket olacaktır.? Dedi.

Güreş Ağalarının Erdek buluşmasına onur konuğu olarak davet edilen 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin´de mazeret göstererek katılamadığı geceye telefonla katılarak Ağa Orhan Narin aracılığı ile tüm katılımcılara başarı dileğinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: Erdek Erdek buluşması
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli