Belediye Başkanı Sarı, Erdek´i anlattı

 Belediye Başkanı Sarı, Erdek´i anlattı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek´in durumu, yaptıkları ve plânladıkları çalışmaları BANDIRMA MANŞET´e anlattı.

 

"RÜZGÂR ENERJİSİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, doğalgazın temiz ama dışa bağımlı bir enerji kaynağı olduğunu belirtti. Bir ilçeye doğalgazın gelebilmesi için bu konuda kurulan şirketin, elektrik faturası bulunan vatandaşların % 60´ının ön para yatırması gerektiğine dikkat çeken Sarı, doğalgazdan çok yenilenebilir rüzgar enerjisi konusunda çalışmaların altyapısını oluşturmaya çaba harcadıklarını vurgularken, ?Bu konuda Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın ile birlikte çalışıyoruz? dedi. Sarı, Erdek´in coğrafi yapısının, yenilenebilir rüzgâr enerjisine elverişli olduğunu sözlerine ekledi.

    DOLGU ALANLARI

Erdek´te olduğu gibi diğer ilçelerdeki dolgu alanlarının da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne geçtiğine işaret eden Sarı, ?Bizde de, buna bağlı olarak Kanava´daki Taş Restoran, maşatlık ve Ocaklar bölgeleri Büyükşehir´e geçti? diye konuştu.

    OTOGAR VE HAL YERİ

Erdek otogarı ve hal yerinin, kendisinden önceki Hüseyin Aysan yönetiminin umursamazlığı nedeniyle Büyükşehir´in eline geçtiğini öne süren Başkan Sarı, ?BU yönetim, belediyemizin bu mülklerine sahip çıksaydı, bugün otogar ve hal yeri bizim olurdu? dedi. Sarı, hal yeri tapusunun geri alınması için dava açacaklarını açıkladı.

  TURİSTİK TESİSLERE DERECELENDİRME

Erdek´te bulunan belediyeye ait turistik tesisleri hizmet kalitesi açısından derecelendirmek için denetleme komisyonu kurduklarını belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Turizm tesislerimizin durumları iç açıcı değil. Hizmet kaliteleri düşük. Onları denetleyerek derecelendirmek istiyoruz. Ancak bu yıl için ceza yazmak yerine hizmet kalitesi iyi sayılabilecek olanları ödüllendirmeyi plânlıyoruz.?

    ZEYTİNLİADA KONUSU

Zeytinliada kazılarının bu yıl da süreceğini, daha sonra ise röleve-restorasyon çalışmaları gerçekleştirileceğini belirten Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şöyle konuştu:

?Burası birinci derece sit alanı. Bu nedenle belediye olarak biz çalıştırma şansına sahip değiliz. Bu adayı, kamuya olan borçlarımızın ortadan kalkması karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı´na devretmek istiyoruz. Böylece 100 milyona yaklaşan kamu borcumuzdan kurtularak, belediyemizin sırtındaki yükten kurtulacağımızı düşünüyoruz.?

ERDEKSPOR ve ERDEK te SPOR

Ekonomik yetersizlikler nedeniyle geçen yıl Erdekspor´u küçültme kararı aldıklarına dikkat çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Geçen yıl küçük bir bütçeyle mücadele etmemize karşın Bölgesel Amatör Lig´de(BAL) başarılı olduğumuzu düşünüyorum. En azından grubumuzdaki takımlar arasında Balıkesir birincisi olduk. Ancak bu yıl, 3. Lig´den düşen Ayvalıkgücü de grubumuzda yer alacak. Yani daha güçlü bir grup olacak. Bu nedenle kümede kalmak için geçen yıla göre biraz daha iyi transfer yapmak zorundayız. Ancak her şeyden önemlisi, altyapımızı güçlendirmektir. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapıyoruz.?

 Bu yıl heykel yapımı Ocaklar´da

Erdek´te, ?2. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu?, bu yıl da 15 Haziran-15 Temmuz arasında gerçekleşecek.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, bu yıl da İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirecekleri sempozyuma yerli-yabancı 13 heykeltraşın katılacağının belirtirken, ??Bu yıl, heykellerin yapımı tek noktada, Ocaklar Mahallemizde gerçekleşecek? dedi. Geçen yılki sempozyumda hem Erdek merkez, hem de Ocaklar Mahallesi´nde heykellerin yapıldığını belirten Sarı, şunları söyledi:

?Geçen yıl, Erdek merkezinde, sahilde heykel yapımı olmuştu. Ancak bu yıl, bu yerde lunaparkımız var. Bu nedenle heykel yapımını tek merkezde, Ocaklar´da gerçekleştireceğiz. Heykeller tamamlandıktan sonra Erdek merkezinde ve Ocaklar´da çeşitli noktalara konulacak.?

 

Erdek Belediye Başkanı Sarı, vatandaşlara seslendi:

?Erdek´te BALPARK´a ücret ödemeyin?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdeklilere, ?Cadde ve sokaklarımızdaki BALPARK´a otopark ücreti ödemeyin, çünkü yasal değildir? dedi.

Erdek´teki cadde ve sokakların, Hükümet Caddesi dışında Erdek Belediyesi´nin malı olduğuna dikkat çeken Sarı, şunları söyledi:

?Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen yıl da yine Erdek ve Edremit´teki cadde ce sokaklarda BALPARK uygulamasını başlatmıştı. Hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurduk ve mahkeme haklılığımıza karar vererek, bu uygulamayı iptal etti. Buna rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, bu yıl da yine Erdek ve Edremit´te aynı uygulamayı başlattı. Yine yargıya başvurarak itiraz edeceğiz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Erdek´teki BALPARK görevlilerine ücret ödemeyin. Hatta bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunun. BALPARK için sakın ücret ödemeyin. Bakalım, sizi icraya verebilecekler mi? Verseler de, icra işlemi yapılabilecek mi??

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı:

?Dilerim, yeni atanacak AKP ilçe yönetimi öncelikle Erdek´in çıkarlarını düşünür?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) ilçe örgütünde son yaşanan durumu değerlendirirken, ?Partim CHP gibi AKP de, memlekete hizmet etmek için kurulmuş bir parti. Ancak, Erdek´teki son AKP yönetimleri, ne yazık ki, ilçenin geleceğini değil, bize iş yaptırmamayı düşünüyorlar. İlçeye hangi hizmeti getirmeye çalışsak, bizi şikayet edip, önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Erdek´teki çay bahçelerinin proje aşamasında da bunu yaparak, önemli bir süre gecikmeye yol açtılar. Son olarak yapmak istediğimiz balıkçı barınağı konusunda bile sorun çıkararak, engel olmaya çalıştılar? dedi.

Göreve seçildikten sonra parti rozetini çıkararak, partili-partisiz her vatandaşa ve ilçeye hizmet için çaba harcadığını vurgulayan Sarı, ?AKP Genel Merkezi´nin, Erdek´in geleceğine engel olmaya çalışan ilçe yönetimini tasfiye etmesini yerinde buluyorum. İnanıyorum ki, yeni atanacak ilçe yönetimi, bize çelme takmaya çalışmak yerine öncelikle Erdek´in çıkarları doğrultusunda hareket eder? diye konuştu.  Önder BALIKÇI  

 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli