Başkan Mirza´dan Baski tepkisi

 Başkan Mirza´dan Baski tepkisi

Baski´nin denetimsiz kazıları, Bandırma belediyesinin canını sıktı.

 

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Ayyıldıztepe mahallesine yeni muhtarlık binasının çalışmalarının yapılacağı alanı incelemek için Ayyıldıztepe mahallesine ziyarette bulundu. İncelemeler sırasında Ayyıldıztepe Mahallesi Erdek Yolu Caddesinde Baski tarafından yapılan kazı çalışmalarına tepki gösterdi.

/resimler/2016-1/4/1932356868413.jpg
Ayyıldıztepe Mahallesinin asfaltlanan yollarının Baski tarafından uygunsuz şekilde kazılmasına ve mahalle halkının mağdur bırakılarak kazılan yolların yapımının Bandırma Belediyesi´ne mal edilmesine isyan eden Belediye Başkanı Dursun Mirza mahalleye yaptığı ziyaretinde bu tepkisini dile getirdi.

/resimler/2016-1/4/1933022336837.jpg 
Eski atıl durumda bulunan Ayyıldıztepe muhtarlık binası ve yanındaki çeşmenin bulunduğu alanın imar planında yol durumunda olmasından dolayı, mevcut çeşme ve muhtarlık binasının yeni yerine taşınması için düzenleme çalışmaları başlatıldı. Önümüzdeki günlerde mevcut yerinin değiştirileceği muhtarlık binası ve çeşme için Baski´nin şu anda yürüttüğü ve eski çeşmenin yerine yapılan su kazı çalışmalarının plana uygunsuz şekilde ilerlediği Başkan Mirza tarafından tespit edildi.
BASKİ tarafından kazılan yolların gelişigüzel kapatılıp, kentimizde kazılan tüm yolların tamir ve bakım çalışmalarının Bandırma Belediyesinin sorumluluğu olarak gösterilmesine tepki veren Başkan Mirza, yapılan bu yanlışın özellikle halkımızı mağdur ettiğini dile getirdi. 

/resimler/2016-1/4/1933316087501.jpg
Sorunsuz bir Bandırma için gece gündüz Belediye ekiplerinin çalıştığını vurgulayan Başkan Mirza: ´Keyfi bir şekilde kazı çalışması yaparak halkı rahatsız etmektesiniz. Aynı zamanda bu yollar halkın parasıyla asfaltlanıyor. Sizler bu şekilde halka maddi ve manevi olarak zarar vermektesiniz. Bizler buna asla müsaade etmeyiz. Daha önce yaptığınız kazı sonrası Bandırma Belediyesi olarak kazıdığınız yerleri kapattık. BASKİ, su ve kanal çalışmaları için kazıyor. Elektrik ve diğer bağlantılar için kazılıyor bizim haberimiz olmadan. Kazı paraları da Bandırma Belediyesi´ne ödenmiyor, Büyükşehir Belediyesi´ne ödeniyor. Ancak vatandaş kazılan yerler yapılmadığı için bizleri suçluyor. Bizler, sadece vatandaşımız mağdur olmasın istedik. Yapmamazlık edemezsiniz, çünkü yine Bandırmalı, kendi insanımız, hemşerimiz mağdur olmuş olacak. bizler önceki dönemle birlikte Bandırma´da yapılmamış cadde ve sokak bırakmamıştık. Şimdi bu yollar tekrar bozuldu. BASKİ izin almadan yolları kazıyor. ´dedi.

/resimler/2016-1/4/1933578431736.jpg



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza Baski tepkisi
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli