Altıner,"Başarı çıtasını yükselteceğiz"

Altıner,

İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Altıner ?Hak yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz?

 

Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu(İHK) Başkanı Ahmet Altıner, ?Balıkesir futbol hakemliğindeki başarı çıtasını yükseltmek için elimizden gelen çabayı harcayacağız? dedi.

Futbol hakemliği konusunda Balıkesir´in hiçbir zaman sıradan bir il olmayıp hep ?En başarılı ilk 10? içinde haklı bir yer aldığına dikkati çeken Altıner, şunları söyledi:

?Bizden önceki İl Hakem Kurulu da elinden gelen çabayı harcamış. Onlara da teşekkür ediyorum. Ancak Balıkesir´de şu anda Süper Lig´de düdük çalan tek hakem olarak İlker Meral kaldı. O da, yaklaşık üç yıl sonra hakemliği noktalayacak. Süper Lig´de görev yapacak hakem sayımızı mutlaka artırmalıyız. Bunun için gerekli alt yapıyı hazırlamak, yeni, yetenekli il ve bölgesel hakemleri yetiştirip üst klasmanlara hazırlamak istiyoruz.?

Kendilerinin, hakemleri belirli klasmanlara getirdikten sonra üst klasmana alıp almama görev ve sorumluluğunun Merkez Hakem Kurulu´nda olduğuna işaret eden Altıner, ?Kısacası biz, hakemi en iyi şekilde yetiştiririz. Elimizde sihirli değnek yok. Ondan sonrası hakemin yeteneğine ve kendini göstermesine bağlı. Yetenekli olup çok çalışan hakem, üst klasman yolunu kendisi açar? diye konuştu.

1957 yılında, Balıkesir´de doğan, 25 yıl Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan, 10 yıl hakemlik ve 10 yıl klasman gözlemciliği görevlerinde bulunan Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Altıner, şu değerlendirmede bulundu:

?Önceki yıllarda da bu görevde bulundum. 7 yıl uzak kaldığım bu camiaya yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. 7 yıllık bu dönemde gönlüm hep bu camiadaydı. Bu işten hiçbir kişisel beklentim yok. Şimdi, tüm hakem arkadaşlarıma şu sözü verebilirim. Kurulda yer alan arkadaşlarımla birlikte kimsenin hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Çalışan, hak eden, yetenekli hakem arkadaşlarımız, emeklerinin karşılığını alacaklar.?

Altıner, en büyük üzüntüsünün, daha önce görev yaptığı ilk başkanlık döneminde yetişen Balıkesir bölgesi hakemi Serdar Karakaş´ın, çok daha iyi bir klasmanda düdük çalabilecek durumdayken, klasman düşmesi nedeniyle iki yıl önce hakemliği noktalaması olduğunu sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli